Geitenkaasdip met geroosterde biet en duchesses
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de bieten in partjes van 2 cm en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de partjes biet met de duchesses over de bakplaat.
- Bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de rozetjes krokant en goudbruin zijn.
- Verwarm intussen in een steelpan de wijnazijn met de suiker en het korianderzaad, tot de suiker is opgelost. Snijd de ui in ringen. Schenk de zoetzure marinade over de uienringen en laat afkoelen.
- Klop in de hakmolen de geitenkaas met 3 eetlepels water en de olijfolie tot een dikke en romige dip. Hak de pistachenoten grof.
- Schep de dip in het midden op een schaal. Verdeel er wat uienringen, de granaatappelpitjes en de pistachenoten over.
- Leg de geroosterde biet en duchesses rondom de dip. Garneer met de koriander of peterselie. Serveer met de rest van de zoetzure rode ui.
- Deze eenvoudig te maken geitenkaasdip is heerlijk romig. Perfect om te serveren bij geroosterde groenten als paprika, courgette of bietjes met krokante duchesses. De dip is redelijk eiwitrijk, zeker als je het water door yoghurt of kwark vervangt. Doet het ook goed als partydip!
- Tip: Dit gerecht is ook heel geschikt voor bereiding in de airfryer. Bak de bietenpartjes 10 minuten op 200 ºC. Bereid vervolgens de Pom’ Duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd intussen de geroosterde biet in aluminiumfolie warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 620 kcal
- 32 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 62 g koolhydraten
- 16 g eiwit
- 11 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen